Byggsats eller färdigbyggd rc-bil?

Radiostyrda bilar säljs antingen färdigbyggda i paket med sändare eller som byggsatser, så kallade kit. Ett annat ord för de färdigbyggda paketen är RTR som står för ”Ready to Run” vilket betyder att de är startklara redan ur kartong. Batteriet i bilen måste naturligtvis laddas upp och sändaren kompletteras med batterier så lite förberedelser krävs det ändå.

Vad ska man då köpa? Det enklaste är att köpa en färdigbyggd radiostyrd bil komplett med sändare som innehåller allt man behöver för att komma igång och köra. Om man vill satsa lite mer på sin hobby kan man istället köpa en byggsats som man får montera ihop själv. Fördelen med en byggsats är att man får en helt annan förståelse för hur en radiostyrd bil fungerar och är uppbyggd. Dessutom blir det lättare att reparera bilen när man är van vid att skruva i den om den skulle råka gå sönder. I många fall är det lättare att hitta reservdelar till en byggsats. Det gör att den radiostyrda bilen får längre livslängd.

Att montera ihop en byggsats är inte så svårt som man kan tro. Följer man anvisningarna och tar det lugnt och metodiskt har man snart monterat ihop den.

Hobbex har ett stort utbud av färdigbyggda radiostyrda bilar i olika prisklasser.
Klicka här för att komma till Hobbex och deras utbud av radiostyrda bilar!

Om man vill bygga ihop sin radiostyrda bil själv så har Conrad en hel del byggsatser som man kan välja på. Dessutom har de en hel del tuning- och reservdelar.
Klicka här för att komma till Conrad och deras utbud av radiostyrda bilar!