Köra RC-bil inomhus

rc-bil
Nu blir det allt svårare att köra RC-bil utomhus eftersom det blir kallare. Hösten är snart här. Vad finns det för alternativ om man vill fortsätta köra sin RC-bil på vintern?

Gå med i en RC-klubb

Fördelen med att gå med i en RC-klubb är att man får träffa andra som delar samma intresse. Ofta har klubbarna även avtal med kommunen som ger tillgång till en inomhushall som kan användas på vintern. RC-klubbar finns på de flesta orter, en del är specialiserade på radiostyrda bilar medan andra också tillåter annat inom RC. Avgiften för att bli medlem i en klubb brukar vara ganska låg. Dessutom anordnas det ofta roliga träffar.

Hitta en egen lokal

Om det inte finns någon klubb på orten där man bor så kan man starta sin egen. Alternativt så kan man försöka hitta en lokal där man kan köra radiostyrd bil då och då. Ett tips är att höra med någon rackethall i området. Vissa platser kan begära ersättning och då är det klokt att gå ihop några personer så att man kan dela på kostnaden.

Köp en mindre radiostyrd bil

Om man nöjer sig med begränsat utrymme t.ex. det egna huset eller lägenheten kan man skaffa sig en mindre radiostyrd bil. Det finns riktigt bra, små rc-bilar som man kan ha roligt med inomhus. Prova en sådan i en liten skala, det är roligare än man tror.

Spela en RC-bilsimulator

Det kanske inte är den roligaste lösningen med ändå ett bra alternativ. Simulatorerna har blivit mycket bättre på senare tid med kraftigt förbättrad grafik. Dessutom finns det simulatorer som är gratis vilket inte är helt fel. I många fall kan man använda sin vanliga sändare som man kopplar till datorn genom USB. Om man har en enklare sändare som inte har den möjligheten finns det paket med både sändare och simulator att köpa.

Kom gärna med fler tips genom att kommentera!