Min första radiostyrda bil

Radiostyrda bilar

Jag fick min första radiostyrda bil i 12-årsåldern och jag minns att det krävdes ganska många månaders tjat på mina föräldrar för att få köpa den. Det var en byggsats som jag fick hjälp med att sätta ihop. Jag kommer tyvärr inte ihåg tillverkaren men det var en fyrhjulsdriven buggy med kardanaxel. Karossen var svart med inslag av rött. I början hade jag ingen 230 V-laddare till acket utan fick ladda från ett bilbatteri vilket var lite jobbigt.

Vi var några killar i klassen som hade radiostyrda bilar och ägnade ganska mycket tid åt att bygga banor och tävla med bilarna. Det är en hobby som jag varmt kan rekommendera. Har man barn som bara vill sitta och spela dator eller TV-spel så köp en radiostyrd bil till barnet så att det får leka ute istället.

De flesta barn (och många vuxna för den delen) gillar radiostyrda bilar. Det behöver inte heller kosta så mycket. Det finns prisvärda paket att köpa med allting som behövs. Dessutom finns möjligheten att köpa begagnat om man vill komma riktigt billigt undan. Jag har många fina minnen av min första radiostyrda bil och det är en av anledningarna till att jag fortfarande tycker att det är kul med radiostyrda bilar.