Motonica och Vox i Sverige

Motonica och Vox i Sverige

Italienska Motonica och Vox motorer 1/8 Track finns nu till försäljning i Sverige genom distributören Europe And Asia Corner KB från Trollhättan, www.v-dezign.se. Företaget importerar dessa från italien och bilarna har rönt ett mycket stort intresse bland racers och tävlande. Motonica har även italienska VOX nitro-motorer som drivkälla och den senaste motorn i serien är VOX Engines OTTO V.2 PRO som lanserades i maj 2012.

Motonica körs i många länder i mellersta och södra Europa, exempelvis Italien, Spanien, Frankrike, Benelux-länderna, Tyskland, England och Österrike samt även Australien, Japan och USA för att nämna några.

Toppförare från flera länder kör Motonica och har många framstående placeringar i både nationella tävlingar och internationellt.

Några av förarna är Arnaud Mathieu från Frankrike med titeln som 2011 och 2012 Euro B Champion med Motonica P81 RS och Robin D’Hondt från ”Benelux-länderna” med titlar som 2011 Belgium Euro A Finalist med Motonica P81 RS och 2011 Miami Worlds Finalist med Motonica P81 RS.

Till både VOX motorer och Motonica finns det möjligheter till komplett reservdelsprogram att tillgå via webbsidan. Skulle det inte finnas i lager så tar det ca en vecka att få hem det man vill ha.

Motonicas bilar och Vox motorer kommer under senare delen av sommaren att provköras på bana i Sverige av några tävlingsförare för utvärdering och bedömning, och planer ligger att få till sig några förare som kan köra för Motonica och VOX, det ser ut som vi kan få ett spännande racingår under 2013.

Motonica har tagit fram flera patenterade lösningar på bland annat deras modell Motonica P81 RS2. Bland annat med  det främre navet  på RS2-an.

Den nya nav-uppsättningen utformades i syfte att göra King Pin justerbar och ge möjlighet att skapa fler styrvinklar. I själva verket med bara shims ”direkt ut från lådan” är det nu möjligt att ändra vinkeln på King Pin från negativ till positiv.

En annan stor innovation är möjligheten att helt ta bort lagerhuset och hjulaxelhållaren från navet. Detta kan vara mycket praktiskt när det gäller att rengöra lagren utan att behöva riva ner delar och därmed göra det möjligt att hålla installationen orörd.

Dessutom finns möjligheten att välja mellan en koncentrisk och en excentrisk bussning (båda inuti kitet). På detta sätt kan hjulaxeln justeras i 5 olika positioner.

King Pin-vinkeln kan enkelt och snabbt justeras. Med hjälp av brickor som levereras tillsammans med kitet ur förpackningen är det möjligt att justera King Pin-vinkeln  från negativ till positiv.

Med de många fixeringspositionerna på navet och på armen kan du justera Ackerman och styrvinkeln på ett enkelt och snabbt sätt .

Motonica tillhandahåller däck med olika shore, från 30 shore till 45 shore för framdäck och 30 shore till 40 shore för bakdäck. Priserna är tillfredställande goda då det går åt en hel del däck. Dessutom finns Xtyres som passar till både Motonica, Serpent, Kyosho och Mugen Seiki.

Xtyres däcken kommer i de flesta varianter, från Shore 32 till Shore 37 Shore för fram och bakdäck.

För mer läsning så kan man gå till Motonica och VOX webbplatser (länkar nedan).

http://www.motonica.com

http://www.voxengines.com